Jeremia 29:11: ”Jag vet vilka tankar jag har för er, säger HERREN, nämligen fridens tankar och inte ofärdens för att ge er en framtid och ett hopp.”

fredag 16 september 2011

Milörörelse och religion

Environmentalism as religion


Michail Gorbachev
är grundare till earth charter och till gröna korset. För att hylla Gorbachev på hans 80-årsdag och för hans överlåtna arbete för hållbarhet, har internationella gröna korset CGI, släppt en bok med titeln "Michail Gorbatchev förändringens profet",på bokomslaget finns en bild av gorbatjiev och i bakgrunden en bild på jorden. Mina tankar går till bibliska refenser när det gäller både earth charter och gröna korset. Man har en mission och man använder ordet profet. Earth charter har en "förbundsark" det är en låda som man kan bära på två stänger, förebilden är helt tydligt bibelns förbundsark. Den arken har farit runt världen till olika summit-möten och till FN-skrapan i New york. Varje sida av arken representerar olika element vatten,jord, eld, luft och på ovansidan det femte elementet ande. De fyra elementen och femte elementet ether eller ande är något som man använder inom wiccareligionen också, religionen för häxor och magiker.
I den religionen har man också stor vördnad för naturen och man använder naturen i olika ritualer eftersom den anses helig. På earth charter-arken finns också alla möjliga olika religiösa symboler.
Inuti arken ligger "budord" förmodligen detsamma som de här

Bild på arken


Earth charters naturreligiösa budskap

We are all ONE Please Spread This Message from Earth Charter on Vimeo.


panteism-universum som Gud

odessey 2050djurliknande aliens talar om den okunniga mänskligheten och ifall de förtjänar att utrotas.




Plan för att rädda världen från klimatförändring
"The plan is to mimic volcanic eruptions, which are known to affect world temperature."
experiment för att hjälpa till att kyla ner jorden
"But Dr Matt Watson, from the University of Bristol, who is leading the project, said the team will also assess the risks of geo-engineering. Pumping so much material into the atmosphere could deplete the ozone layer and have unpredictable effects on rainfall."

atmospheric scienceprogramgeoengineering of climate

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar