Jeremia 29:11: ”Jag vet vilka tankar jag har för er, säger HERREN, nämligen fridens tankar och inte ofärdens för att ge er en framtid och ett hopp.”

torsdag 8 september 2011

nolltolerans för klimatutsläpp




forskare-samlar-in-fisar-for-att-radda-oss-fran-vaxthuseffekten
"Kor, får och getter släpper ut nästan lika mycket växthusgaser som alla transporter i världen tillsammans. När djuren idisslar sin mat pruttar och rapar de hela tiden och det är växthusgasen metan — helt naturligt! Men, det är förstås inte djuren som är problemet, utan att vi människor äter mer och mer kött."källa:tekniska museet.

Naturvårdsverket ska ta fram underlag för en färdplan för hur sverige ska bli fritt från klimatutsläpp till 2050.Färdplanen ska redovisas 2012.
Då ska man redovisa hur
-hur utsläpp ska minskas över tiden till 2050.
-föreslå förändring i styrmedel eller ytterligare styrmedel
-stora krav på samhällsförändringar
-näringslivets utveckling,- bebyggelse och samhällsplanering
-transport och infrastruktur,- offentlig service
-Hinder?
-behov av ändrad lagstiftning
-behov av förändrade beslutsrutiner
Bakgrund - vid FN:s klimatkonferens i Cancun 2010 åtog sig alla industriländer att ta fram långsiktiga strategier för att åstadkomma låga koldioxidutsläpp.
färdplan för sverige utan klimatutsläpp 2050



Men det finns ju en hel del som ifrågasätter om det är människans utsläpp av koldioxid, som är orsaken till uppvärmning. Uppvärmningen har pågått i 300 år och klimatforskare går efter datorberäkningar. och med tanke på hur svårt de har att förutsäga vädret bara ngra dagar framöver så kan man undra hur de säkert kan förutsäga klimatförändringen i framtiden blir och vad den beror på. För inte allt för många år sedan talade forskarna om oro för en ny istid. men sen svängde de- rejält.
Om de har fel,om uppvärmningen har en mer naturlig orsak, som människan kanske inte kan påverka så väldigt mycket, även om vi stoppar all koldioxidutsläpp? Då är det väldigt mycket pengar som läggs ut på samhällsomställning,som kanske i slutändan inte kommer att göra så mkt från eller till för klimatuppvärmningen.
Det finns de som säger att det i första hand handlar om ett globalt politiskt projekt,en ny ideologi som gränsar till religiöst, med allt som ska göras och regleras och ändras,för klimatets skull.
vetenskapen-blir-tro-tro-blir-vetenskap
vetenskapen-ar-inte-enig-om-klimatlarmen




"Vaclav Klaus, Tjeckiens president, har konstaterat att klimatalarmismen har många kännetecken som är gemensamma med odemokratiska ideologier: ett tilltalande och gripande budskap, en vid första anblicken ädel idé för det gemensammas bästa, och förespråkarnas obegränsade hängivenhet i arbetet för att förverkliga idén. Enligt Klaus är det vår frihet och vårt välstånd som är i fara, inte klimatet".

Stockholmsinitiativet



stöd-till-klimatradgivning-forlangs

byggemenskaper-nytt sätt att bygga

hållbara städer

Mark Lynas-godspecies
"But essentially the question is this: is it better for people and for nature to pursue nature-friendly farming over extended areas, or to concentrate agriculture in smaller areas and set aside the rest for nature to do its thing unfettered by plough and seed?
For the author, the second emerges as the favoured option - including the use of genetic technologies where indicated."

EA bosstime to take charge of climatechange
"While we are committed to providing information to ensure that organisations are ready for emissions trading, we also have the power to pursue and prosecute anyone failing to comply with the scheme."



hotet-mot-manskligheten-ren-fisar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar