Jeremia 29:11: ”Jag vet vilka tankar jag har för er, säger HERREN, nämligen fridens tankar och inte ofärdens för att ge er en framtid och ett hopp.”

söndag 16 mars 2014

Påven får idoltidning - il mio Papa

Ord av Kristus Jesus enligt Matteus evangelium 23:8-10
8"Men I skolen icke låta kalla eder 'rabbi', ty en är eder Mästare, och I ären alla bröder. 9Ej heller skolen I kalla någon på jorden eder 'fader', ty en är eder Fader, han som är i himmelen. 10Ej heller skolen I låta kalla eder 'läromästare', ty en är eder läromästare, Kristus."


De orden är nog för mej att inse att jag skulle aldrig vilja gå in under en religion eller organisation där ledare kallas Fader=Påve, eller en religion vars ledare kallas Läromästare=ex Guru eller Boddisattva eller en religion där ledare kallas Rabbi= religiös Mästare.


"Påve (av latinets papa, "fader", av grekiskans πάπας, pápas, "fader", ursprungligen stavat πάππας, páppas), är titeln för biskopen av Rom, tillika Katolska kyrkans högste ledare"
källa:wikipedia

"Ordet "rabbin" betyder ungefär "mästare" och det hebreiska ordet har samma rot som ordet "rabbah", som betecknar storhet."
Källa:judaistik.se

"Guru betyder inte endast lärare utan översätts även som ”tung” från sanskrit vilket påvisar vikten som läggs vid dessa män och kvinnor som erhåller speciella förmågor. En guru har en väldigt utvecklad andlig kapacitet som gör att de kan förmedla och lära ut till sina lärjungar om hur man når moksha, frihet från återfödelse."
Källa:wikipedia

"Bodhisattva (sanskrit; pali: bodhisatta 'varelse som söker upplysning', av bodhi och sattva 'väsen'[1]), är inom buddhismen en benämning på en blivande buddha, en varelse som står på randen till buddhaskapet."
källa:wikipedia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar