Jeremia 29:11: ”Jag vet vilka tankar jag har för er, säger HERREN, nämligen fridens tankar och inte ofärdens för att ge er en framtid och ett hopp.”

onsdag 12 oktober 2011

förvaltare av jorden


Undervisningen om förvaltarskap enligt bibeln är något som kan användas för att förvalta jorden och dess resurser också, de ska användas i Hans tjänst och för Hans rike.
För jorden är Herrens och allt vad därpå är..



Vad är förvaltarskap
"Den definition som ges i de flesta bibellexikon är att det är praktiserandet av ett systematiskt och proportionerligt givande av tid, talanger och materiella ägodelar, baserat på övertygelsen att Gud har anförtrott oss dem för att användas i Hans tjänst och för Hans Rike."



"Gud är ägaren av allting. Se följande bibelord:

"...himmelens och jordens skapare." 1 MOSEBOKEN 14:19-22

"Jorden är HERRENS och allt vad därpå är, jordens krets och de som bo därpå." PSALTAREN 24:1

"Din är himmelen, din är ock jorden; du har grundat jordens krets med allt vad därpå är." PSALTAREN 89:12"

"Vi är inte ägare utan FÖRVALTARE, ANSVARIGA och RÄKENSKAPSSKYLDIGA."

bibelstudie om förvaltarskap

Gaia
Men det är inte den grunden som den ledande gröna rörelsen har för närvarande, utan deras grund är mer Gaia-hypotesen- att jorden är en levande organism i sig och att Hon föder och när oss och vi måste hjälpa henne att läka. Människor och djur är lika, en människa är inte mer värd för Gaia än en insekt, de är lika.
Evolutionen är också en grund man utgår ifrån, det är dags för nästa steg i evolutionen, människan ska bli ett och enas och dela och samarbeta som en frukt av utvecklingen.

vad är Gaia av James lovelockskapare av gaiateorin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar