Jeremia 29:11: ”Jag vet vilka tankar jag har för er, säger HERREN, nämligen fridens tankar och inte ofärdens för att ge er en framtid och ett hopp.”

måndag 10 oktober 2011

gröna sköna? framtiden


Det planeras och byggs för fullt för den hållbara framtiden som man anser ska rädda världen. Grön design, teknik och arkitektur är viktig.

Teststad byggs i öknen i new mexico för att utveckla och testa gröna teknologier. Ingen kommer att bo i staden, utan den är en experimentstad för framtiden,den ska styras utifrån av Pegasus global holdings.
De ska utveckla grön energi, intelligenta transportsystem, homeland secutity,nästa generations nätinfrastruktur-ex. satteliter som är tänkta att tjäna staden genom snabba bredbandsteknologier över alla sektorer av vår ekonomi,energi, transporter och säkerhet.
pegasus global holding-teststaden



Tiajin modern ekostad som ska byggas i Kina, beräknas stå färdig 2020

fujisawa, den mest avancerade ekostaden i världen planeras att byggas i japan till 2014

Panasonic bygger ecostaden fujisawa

panasonic song med Sarah Brightman

utdrag från sångtexten:
"Ideas for a world to come
Shall be done... done, done, done
Ideas for a world to come
Shall be done... done, done, done
done, done, done

We share the same dream
With Panasonic"




Varför bygger man ett hus och landskap som ovanifrån ser ut som ett stort Horus-öga. Knappast bara för att det är en kul grej, det finns djupare andliga orsaker.
ekohus och landskap byggt som solguden Horus öga

En underjordisk 55-vånings pyramidskyskrapa planeras byggas i mexico city. De första tio våningarna ska vara ett museum med artifakter från den för-colobianska tiden i mexiko från indiankulturerna, de resterande våningarna ska vara kontor och boende. Våningar för boende och annat placeras under museumvåningarna för att man ska vara tvungen fara igenom det för-colombianska museet med artifakterna, för att inte glömma mexiko citys andliga rötter.
underjordsskyskrapan

Grön världsregering-washington times

Den gröna designen som ska rädda världen

sverige
stadsforskning - formas tidning för hållbart samhälle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar