Jeremia 29:11: ”Jag vet vilka tankar jag har för er, säger HERREN, nämligen fridens tankar och inte ofärdens för att ge er en framtid och ett hopp.”

torsdag 1 mars 2012

En bild av otro

Som finns där i Bibeln 4 mosebok 13-14 för att lära oss något, vi som har tidens ände inpå oss.
---

Spejarna i 4 mosebok
Efter att ha bespejat landet som Gud sagt han ville ge israels folk, kom spejarna tillbaka och talade inför Mose och Aron och hela församlade folket.
De berättade och sa:"Vi kom till det land dit du sände oss. Och det flyter av mjölk och honung, och här är dess frukt.
--
Men folket i landet är starkt, och städerna väl befästa och mycket stora. Ja, vi såg där också avkomlingar av Anak.
Men Kaleb försökte lugna folket, så att de inte skulle knota mot Mose. Han sa"Låt oss ändå dra ditupp och inta det, för förvisso ska vi bli det övermäktiga."


Men de män som varit däruppe med honom sa:"Vi kan inte dra upp mot detta folk, för de är för starka för oss." och de talade bland Israels barn illa om landet som de bespejat. De sa"Det land som vi genomvandrat och bespejat är ett land som förtär sina inbyggare, och alla människor som vi såg där var resligt folk. Vi såg också jättarna där, Anaks barn, av jättestammen. Vi tyckte då att vi själva var som gräshoppor, och detsamma tyckte de om oss.


Folket knotar eller Folkets uppror (som det står i engelsk övers.)
Då började hela församlingen ropa och skrika--Och folket grät den natten.
--
Och de klagade mot Mose och Aron och hela menigheten sa till de"O att vi hade fått dö i Egyptens land, eller att vi hade fått dö i öknen! Varför vill då Herren föra oss in i detta andra land, där vi måste falla för svärd och våra hustrur och barn bli krigsbyten.
Låt oss välja en anförare och vända tillbaka till Egypten."

Då föll Mose och Aron ned på sina ansikten inför israels barns hela församlade menighet.Och Josua och kaleb, vilka var bland dem som bespejat landet, rev sönder sina kläder och sa till israels barns hela menighet:"Det land som vi har genomvandrat och bespejat är ett mycket gott land. Om Herren har behag till oss, så ska han föra oss in i det landet och ge det till oss - ett land som flyter av mjölk och honung. Ni må bara inte sätta er upp mot Herren. Och för folket i landet må ni inte frukta, för det ska bli som en munsbit för oss. Deras beskydd har vikit ifrån dem, men med oss är Herren. Frukta inte för dem.
Men hela menigheten ropade att man skulle stena dem.



Då visade sig Herrens härlighet i uppenbarelsetältet för alla israels barn.


tv_watchonline - Sid Roth - It's Supernatural Om tro, att se det Gud ser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar