Jeremia 29:11: ”Jag vet vilka tankar jag har för er, säger HERREN, nämligen fridens tankar och inte ofärdens för att ge er en framtid och ett hopp.”

onsdag 13 april 2011

vittne i skyn



Jag var nyligen och lyssnade på predikan och undervisning av Lars Enarsson och det var intressant och jag lärde mej nåt nytt.
Till exempel att man kan se på månens faser-nymåne,fullmåne osv, som "ett vittne i skyn" på att Gud inte ska bryta sitt förbund eller löftet till David att hans säd(kristus) ska förbli för alltid och hans tron inför Gud alltid,och att vad Herrens läppar har talat ska han inte förändra, så länge som solen, som månen ska den bestå för evigt, och trofast är vittnet i skyn, som det står i psalm 89.

Även jesu släktledningstavla i 1 matteuskapitel kan kopplas med månens faser som vittne i skyn. Det står i vers 17 att släktlederna från Abraham till David utgör 14 leder, från David till fångenskapen i Babylonien 14 leder, från fångenskapen i Babylonien till Kristus 14 leder. Och från nymånen till dess den är full är det ca 14 dagar från full måne till dold måne ca 14 dagar varje månad, som ett vittne i skyn på Guds trofasthet.

Judarnas månader räknas efter nymånen, och de hade väktare som spanade varje månad efter nymånen, man var inte säker på att den skulle komma. Och då blåste man i trumpet och shofar när man såg den och nya månaden började.
I 1:a Korinterbrevet 15:51-52 står om Jesu tillkommelse: "Se, jag säger er en hemlighet: Vi skall inte alla insomna, men vi skall alla förvandlas, i ett nu, på ett ögonblick, vid den sista basunens ljud. Ty basunen skall ljuda och de döda skall uppstå odödliga,och vi ska förvandlas".


Nånting annat som också har koppling till månen men har med Lucifer att göra,läste jag igår(på internet) Walid Shoebat en kristen arab och fd muslim säger:
"The Hebrew word for Lucifer in Isaiah 13:12 is 'Hilal bin Sahar'. Hilal also means 'The brightness' and in Aramiac/Arabic, it means Crescent moon."

hmm intressant..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar