Jeremia 29:11: ”Jag vet vilka tankar jag har för er, säger HERREN, nämligen fridens tankar och inte ofärdens för att ge er en framtid och ett hopp.”

fredag 20 maj 2011

Idag blir det Jesusmanifestation eller?






Köttets gärningar och Andens makt
Vad jag vill säga är detta: vandra i Anden, så kommer ni inte att göra vad köttet(naturliga människan) begär. Ty köttet söker det som är emot Anden och Anden söker det som är emot köttet. De två strider mot varandra för att hindra er att göra det ni vill. Men om ni leds av Anden, står ni inte under lagen. Köttets gärningar är uppenbara: de är otukt, orenhet, lösaktighet, avgudadyrkan, svartkonst, fiendskap, kiv, avund, vredesutbrott, gräl, splittringar, villoläror, illvilja, fylleri, utsvävningar och annat sådant. Jag säger er i förväg vad jag redan har sagt: de som lever så skall inte ärva Guds rike.

Andens frukt däremot är kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet, trohet, mildhet och självbehärskning. Sådant är lagen inte emot. De som tillhör Kristus Jesus har korsfäst sitt kött med dess lidelser och begär. Om vi har liv genom Anden, låt oss då även följa Anden. Låt oss inte söka tom ära, inte utmana varandra och inte avundas varandra.

Galaterbrevet 5:17-26
tasnu arakun
För det som lagen inte kunde åstadkomma,i det den var försvagad genom köttet(den naturliga människan), det gjorde Gud, då han för att borttaga synden sände sin Son i syndigt kötts gestalt och fördömde synden i köttet.

Så skulle lagens krav uppfyllas i oss, som vandra inte efter köttet, utan efter Anden.

För de som är köttsliga, de har sitt sinne vänt till vad som tillhör köttet(den naturliga mänskan);
men de som är andliga, de har sitt sinne vänt till det som tillhör Anden.

och köttets sinne är död, medan Andens sinne är liv och frid.
Romarbrevet 8:3-7

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar